May

Tüm 11. sınıf öğrencilerimizle birlikte sınavlar öncesi Kocaeli Ormanya'da kahvaltı ardından Çınarlıdere Mesire alanında piknik yaparak moral depoladık. Gezinin düzenlenmesinde emeği geçen Gezi Kulübü öğretmenlerimize ve bizlere eşlik eden kıymetli öğretmen ve sevgili öğrencilerimize teşekkür ederiz. Ulaşım desteği ile her zaman yanımızda bulunan Tuzla Beediyesi'ne de ayrıca teşekkür ederiz.

Nis

Tuzla Mahir İz Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak kurucu ortağı olduğumuz " Skillfull Youngsters" adlı E-twinning projemiz okulumuz İngilizce öğretmenleri Gülnur Varlı ve Sebahat Yayci tarafından yürütülmektedir. Projenin amacı 21. yy becerilerini geliştirmeye ve bunları hayatımıza entegre etmeye çalışmaktır. Bu projede öğrencilerimiz eleştirel düşünme, yaratıcı düşünme, bilgiyi analiz etme, işbirlikçi çalışma becerilerini kazanmakta, aynı zamanda dijital okuryazarlık, teknoloji ve STEAM becerilerini geliştirmektedir. Proje kapsamında öğrencilerimiz hem öğrenci hem öğrenci - öğretmen webinarlarına katılmış olup, bu toplantılarda kendilerini yabancı dilde ifade etme şansı yakalamıştır.Ayrıca  proje içerisindeki aktivitelerde Kahoot, Canva, Learning Apps, Wordwall, Chatterpix, Voki, Bitmoji, Bulut Teknolojileri  gibi farklı bir çok Web 2 araçlarını kullanmayı öğrenmiş ve dijital becerilerini geliştirerek öğrenim hayatlarına katkıda bulunmuştur.

Nis

Tuzla Belediyesi'nin düzenlediği Çanakkale Gezisine öğretmen ve öğrencilerimizle katıldık.Gençlerimizde tarih bilinci oluşturma çalışmaları içinTuzla Belediyesine ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuz Fen Bilimleri Zümresi tarafından Bilim ve Teknoloji Haftası Etkinlikleri Kapsamında okulumuzda " BilimİZ Şenliği" düzenlendi. Öğrencilerimizin deneylerini sunma imkanı bulduğu şenlikte Fizik, Kimya ve Biyoloji alanlarında birbirinden ilginç deneyler gerçekleştirildi. Etkinlikte görev alan tüm öğrencilerimizi kutlar emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

İstanbul Aydın Üniversitesi'nden Öğretim üyeleri okulumuda 10 ve 11. Sınıf öğrencilerimize "Fütürizm Işığında Meslek Seçimi " konusunda bir sunum gerçekleştirdi.  Okulumuzda yürütülen Rehberlik Faaliyetleri kapsamında öğencilerimizin 21. Yüzyıl Meslekleri ve Gelecekteki yeni meslekler hakkında bilgi edindiler. Programda emeği geçen Rehberlik Servisimize ve Kıymetli hocalarımıza teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuzda "Geleneksel"  hale getirdiğimiz, her yıl düzenlenen Kartepe Kayak Etkinliğimiz  bu yıl da öğrencilerimizden yoğun ilgi gördü.  11. ve 12. Sınıf öğrencilerimizin katılım sağladığı bu keyifli etkinlik için başta  emeği geçen öğretmenlerimize ,  organizasyonun düzenlenmesine destek olan TİHMENDER'e (Tuzla İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği) ,  ulaşım konusunda  her daim  bizlerin yanında olan  Tuzla Belediyesi'ne teşekkür ederiz.

Kas

Edebiyat alanında okulumuza 3 yarışmada 3 Tuzla BİRİNCİLİĞİ kazandıran yazar şair öğrencimiz Oğuzhan GÜNEŞ'i ödüllendirdik.Tebrik eder başarılarının devamını dileriz.Kendilerine rehberlik eden edebiyat öğretmenimiz Erkan TOPAL'a   teşekkür ederiz.

Ekm

Tuzla Mahir İz Anadolu İmam Hatip Lisesi 2021-2022 Eğitim Öğretim yılı eTwinning çalışmaları devam etmektedir.

Ekm

"Ahlakta ve Bilgide Öncü Nesiller" yetiştirme misyonuna sahip bir okul olarak öğrencilerimizi daha üst seviyelere taşımanın haklı gururunu yaşıyoruz. Öğretmen, öğrenci ve ailelerimizi tebrik ediyoruz.

Eyl

Okulumuzun mezunları ile buluşmanın mutluluğunu yaşadık. Yoğun bir katılım ile yuvalarına tekrar gelmenin sevincini hep birlikte aynı sofrayı paylaşarak yaşadık. Pilav , et ,tatlı ve çay ikramı ardından hasbihal ederek tanışmanın ve yeniden buluşmanın ilkini yaşadığımız bu mutlu günde yanımızda olan Ttihmender yönetimine, okulumuz öğretmen ve idarecilerine teşekkür ederiz. Her yıl bu mutluluğu ve heyacanı tekrar yaşamak için buluşmayı yüce Rabbimiz nasip etsin İnşallah.

Haz

Din Öğretimi Genel Müdürü Sayın Dr. Nazif YILMAZ ve Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü SAyın Dr. Ahmet ALİREİSOĞLU okulumzu ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Kendilerine bu nazik ziyaretleri için teşekkür ederiz.

Tem

"Üniversiteye Doğru" çalışmalarımıza öğrencilerimizin dinlenmesine, eğlenmesine engel olmadan ve mekan farklılığına rağmen, tatlı tatlı ama hız kesmeden devam ediyoruz. Öğrencilerimizin kendilerini test etmeleri ve eksiklerini tamamlamak suretiyle yeni eğitim/öğretim yılına hazır bir şekilde başlamaları için "Tatile 135 Dakika" diyor ve deneme sınavı uygulamalarına başlıyoruz. Detaylar görsellerimizde..

Mrt

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yürüttüğü proje kapsamında Kahraman Ordumuza Destek amacıyla öğrencilerimizin seslendirmiş olduğu "Vatan  Sevgisi ve Şehitlik " temalı şiirlerimizi aşağıda belirtilen  bağlantıdan  ve sosyal medya hesaplarımızdan izleyebilirsiniz. Emeğ geçen Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzda  Mesleki çalışmalar kapsamında 2. dönem itibarı ile başlamış olduğumuz sabah namazı buluşmaları kapsamında her ay düzenli olarak bir mahalle camiisinde buluşmaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz 7 mart sabahında İçmler  Merkez Camii'sinde sabah namazında buluşan öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin hazırlamış olduğu programda sınırdaki ordumuza ve aziz şehitlerimize dualar edildi. Programın düzenlenmesinde emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz. Bir sonraki sabah namazı buluşmamamız yaygın olan virüs hasebiyle ileri bir tarihe ertelenmiştir.

Mrt

Değerler Eğitimi kapsamında bu ay konuğumuz Tarihçi-Yazar Mustaf TURAN oldu.  Değerli yazarımız öğrencilerimize yakın tarihimizde imam hatiplerin önemine ve bu alanda iz bırakan öncü kahramanları anlatan bir bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi. Kendisine okulumuz ve öğrencilerimiz adına teşekkür ederiz.